Výkopové a hrubé práce při přestavbě sklepa

Výkopové a hrubé práce při přestavbě sklepa
Výkopové a hrubé práce při přestavbě sklepa. Chcete-li suterén využívaný jenom pro skladování potravin nebo uhlí přebudovat na obytné místnosti, většinou se to neobejde bez výkopů a hrubších prací.

Zpevnění konstrukce

Velká část vašeho rozpočtu na přestavbu suterénu pravděpodobně půjde na další výkopové a strukturální práce, které mohou zahrnovat kroky ke zpevnění konstrukce a zajištění podpory podlaží.

Odstranění zdi a instalace dveří na zahradu

Existuje několik hlavních strukturálních změn, které budete jako majitelé domů muset u podsklepených domů provést při provádění přestaveb suterénu. Prvním z nich je odstranění vnitřní nosné zdi a vytvoření otevřeného prostoru. Další je vytvoření otvoru pro dveře/ na terasu v zadní části pozemku vedoucí do zahrady. Třetím je snížení stávající podlahy sklepa, aby se vytvořila další výška hlavy. První a druhý scénář vyžadují bourání a podporu zdí ocelovými traverzami, třetí scénář znamená vykopání a podložení.

Zajistěte, aby vaše přestavba suterénu byla vodotěsná

Robustní, vysoce kvalitní hydroizolační systém je nezbytný, pokud chcete, aby se vaše přestavba suterénu byla na stejné úrovni jako jakákoli jiná místnost v domě. Bariérová řešení jsou navržena tak, aby zcela zabránila pronikání vody do stavební konstrukce, zatímco jiná pracují s předpokladem, že se voda dostane dovnitř. Druhý typ systému umožňuje, aby voda stékala do vnitřních odvodňovacích kanálů a poté byla odváděna systémem jímky/čerpadla. Všimněte si, že pojišťovny často vyžadují dvě formy hydroizolace, navržené a instalované odborníky, takže existuje záložní řešení pro případ, že by první obranná linie selhala.

Potřebujete specialistu

Jediný způsob, jak dosáhnout dostatečné ochrany proti vodě, je zapojit profesionálního specialistu na hydroizolaci hned od nejranějších fází návrhu – určitě ještě předtím, než začnete pracovat na bourání a hrubých přestavbách. Podlaha bude také muset být utěsněna a zakryta. Hydroizolace je zásadním prvkem a její oprava je velmi nákladná, pokud není perfektní hned napoprvé.

Zdroj: Self Build

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 14.07.2024
Reklama
Reklama