Jak se šetrně zbavit krtka na zahradě?

Jak se šetrně zbavit krtka na zahradě?
Jak se šetrně zbavit krtka na zahradě? Právě když jste vysázeli krásný trávník, zaznamenáte v trávě krtčí cestičky a hlínu vytlačenou do hromádek, které ničí malebné prostředí.

Chce to trpělivost

Přestože pár krtků může být pro váš trávník fajn, protože provzdušňují půdu a nezůstávají dlouho na jednom místě, příliš mnoho krtků může způsobit problémy se zavlažováním a vytrháváním rostlin. Pokud máte trpělivost a několik běžných pomůcek, můžete se jich zbavit bez nákladů.

Čekejte na krtka

Začněte tím, že si pomalu projdete celou krtčí cestičku po jednotlivých krocích. Dělejte krátké kroky, a dávejte pozor, abyste zatlačili trávu a hlínu zpět do původní pozice, jak budete místem procházet. Trávník by měl být rovný, až skončíte. Krtci jsou slepí, ale mají extrémně bystrý sluch a čich, takže prudké pohyby je mohou odstrašit. Pokud se zavrtají pod zem, bude těžké je chytit. Připravte si lopatu do blízkosti trávníku. Sedněte si a pravidelně kontrolujte znaky návratu krtka. Krtci se obvykle krmí ráno, v poledne a večer.

Hledejte konec cestičky

Když vidíte, že se stará cestička rozšiřuje nebo se tvoří nová cestička, potichu prohlížejte konec cestičky a hledejte mírný pohyb trávy, jak krtek na konci cestičky pracuje. Vezměte lopatu a potichu se vraťte na místo a hledejte další pohyb trávy a krtčího kopání. Zabodněte lopatu zhruba tři centimetry za místo, kde krtek pracuje. Tato akce zabrání krtkovi v návratu zpět do cestičky. Zapíchněte druhou lopatu do země těsně před krtkem, aby do ní naboural. Vyjměte krtka a odneste ho ze zahrady.

Zdroje: wikiHow

Zdroje foto: Pixabay.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 26.08.2024
Reklama
Reklama