Úpravy domácnosti pro stárnoucí osoby

Úpravy domácnosti pro stárnoucí osoby
Úpravy domácnosti pro stárnoucí osoby. S přibývajícím věkem může být náročnější zvládnout některé domácí úkony. Proto se vyplatí svoji domácnost včas modifikovat.

Udělejte vyvýšené toalety

Zvednutí toalety pomáhá předcházet nešťastným nehodám a namáhání v koupelně. Každý třetí člověk ve věku 65 let nebo starší každý rok upadne a mnoho nehod se odehraje v koupelně. Vyvýšená toaleta v kombinaci s madly může poskytnout bezpečnost, bezpečí a pohodlí v místnosti, která může být tak nebezpečná.

Zajistěte, aby kuchyň byla protiskluzová

Hlavní příčinou náhodného úmrtí v domácnosti po dosažení věku 65 let pád. K mnoha z těchto pádů dochází v kuchyni a je snadné pochopit proč – mezi nebezpečí patří těžké pánve k přenášení a nepozorované rozlití tuku na podlahu. Zvažte instalaci neoslňujících, protiskluzových dlaždic nebo koberců s nízkým vlasem, abyste získali kuchyň, která je bezpečná, snadno se udržuje a snadno se čistí

Rozšiřte dveře minimálně na 90 cm

Úzké dveře jsou obtížnou překážkou pro vozíčkáře, chodce a kohokoli – jako je vaše rodina nebo zdravotní sestra – kdo může pomáhat vašim rodičům v každodenním životě. Tento konkrétní upgrade domu je důležitý a je to práce, která vyžaduje určité odborné znalosti. Zatímco rozšiřujete dveře, využijte této příležitosti a přemístěte vypínače světel dolů. Umístění vypínačů světel dolů pomůže každému, kdo potřebuje dosáhnout na vypínač z invalidního vozíku.

Nainstalujte výsuvné/výsuvné police do kuchyně a koupelny

Přidání výsuvných a výsuvných polic může vašim stárnoucím rodičům pomoci různými způsoby. Police, které lze stáhnout z vysokých skříněk, mohou usnadnit problémy s přístupností pro osoby na invalidním vozíku, zatímco výsuvné police pro spodní skříňky snižují potřebu ohýbat se příliš daleko.

Zdroje: Mr Handyman, Forbes, Nerdwallet, Todays Homeowner

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 27.09.2024
Reklama
Reklama