Kdy a jak si objednat beton od profesionálů?

Kdy a jak si objednat beton od profesionálů?
Kdy a jak si objednat beton od profesionálů? Pokud stavíte rodinný dům svépomocí, je i betonování ve vašich rukou. Nastávají ale okamžiky, kdy není od věci oslovit profesionální firmu. Kdy?

Zvažte svoje schopnosti

Když si stavíte základy domu svépomocí, samozřejmě se nevyhnete betonování. Musíte proto znát pravidla jeho správné přípravy. Je třeba zdůraznit, že lití betonu není tak snadné, jak se může na první pohled zdát. Zvažte tedy svoje znalosti a schopnosti, zda v některých případech neoslovit raději firmu, která se výrobou betonu zabývá. Kdy to má smysl?

Jasný postup objednávky

Pokud potřebujete více než jen jednoduchou litou betonovou desku, rozhodně je na místě poohlédnout se po nabídkách od profesionálních dodavatelů betonu. Porovnejte tyto nabídky a vyberte si na základě doporučení, zkušeností, ceny, plánování a vhodnosti druhu betonu pro vaše účely. Jakmile si vyberete firmu, vypracují vám cenu a dohodnete si logistiku, měli byste dostat do ruky smlouvu smlouva. Ve smlouvě musí být jasně uvedena práce, která má být provedena, očekávání ohledně povrchové úpravy betonu, barvy a textury, cena, splátkový kalendář a informace o záruce. Jakmile podepíšete smlouvu a zaplatíte zálohu (pokud existuje), může začít skutečná práce. Přečtěte si 8 tipů, jak najmout dodavatele betonu.

Jaké vlastnosti by měl být dobrý beton od dodavatele a jak ho nalít?

  • Minimální obsah cementu pro 1 m3 jakéhokoliv betonu by mělo být 300 kg.
  • Pokud žijete v mrazivém podnebí, mělo by být použito minimálně 4 % vzduchové přísady, aby se zabránilo usazování vodního kamene a odlupování betonu.
  • Malé kameny lze použít jako kamenivo do betonu, pokud bude beton lisován, oproti běžnému 2 cm velkému kameni pro betonové desky upravované koštětem nebo betonové desky s hladkým povrchem.
  • Nákladní automobil na beton může přijet rovnou k vám na místo a nalít beton přímo do forem. Pokud je ale staveniště na druhé straně domu nebo budovy a pro nákladní automobil nepřístupné, může nákladní automobil nalít beton do vozíků nebo čerpadla betonu, aby se mokrý beton dostal správně na místo.
  • Beton byste neměli pokládat, když teploty klesnou pod -6 °C. Čím nižší je teplota, tím déle se bude beton vytvrzovat.
  • Pokud beton naléváte v teplotách pod 4 °C, použijte vytvrzovací přikrývky, abyste udrželi beton teplý během prvních několika dnů procesu vytvrzování.

Zdroje: Khatabook, Concrete Network

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 27.04.2024
Reklama
Reklama