Vlastnosti tvárnic Ytong: Odolný a úsporný materiál

Vlastnosti tvárnic Ytong: Odolný a úsporný materiál
Vlastnosti tvárnic Ytong: Odolný a úsporný materiál. Na stavbu rodinných domů můžete použít tvárnice Ytong, které nabízejí řadu výborných vlastností. Z těch můžete během stavby výrazně těžit.

Mnohem lepší vlastnosti

Pokud plánujete budování rodinného domu, dříve, než začnete stavět musíte vybrat nejvhodnější stavební materiál. Kdysi byste sáhli klasických cihlách, ty už jsou ale dnes passé, protože pokrok šel dopředu a máte k dispozici lehčí materiály s mnohem lepšími vlastnostmi. Do této skupiny patří tvárnice – bloky Ytong. V porovnání s klasickými cihlami mají celou řadu výhod. Namátkou můžeme jmenovat snadnou manipulaci, protože narozdíl o klasických vypalovaných cihel jsou mnohem lehčí. Také se snadno řežou na potřené rozměry, což bývalo u klasických cihel velkým oříškem. V neposlední řadě jsou důležité i mnohem lepší izolační vlastnosti.

Typická je pevnost a odolnost

Jak Ytongy a jejich přednosti stručně charakterizovat? Větrací blok Ytong je energeticky úsporný, pevný, snadno použitelný a ekologický stavební materiál. Skládá se z křemičitého písku, cementu, vápna, sádry a vody. Airblock Ytong je vysoce odolný materiál, který ani v různých přírodních podmínkách neztrácí svou pevnost a zachovává si odolnost proti nárazům, odolává přímému vystavení ohni po dobu 4 hodin a zachovává si svou původní strukturu.

Výrobní proces

Jedinečné vlastnosti bloku Ytong jsou dány jeho výrobním procesem, konečného výsledku je dosaženo autoklávováním, při kterém je blok umístěn do autoklávové pece, kde je blok sušen a vytvrzován po dobu 12 hodin při teplotě 180 °C. Autoklávová metoda eliminuje deformaci bloku a tvorbu trhlin během procesu sušení. Celý výrobní proces trvá 18 hodin. Bloky Ytong se dodávají v různých hustotách, takže si můžete vybrat podle své vlastní potřeby.

Snižuje se zátěž na základy

Přesné geometrické údaje pórobetonu výrazně zjednodušují nejen proces pilotování, ale i následnou vnitřní a vnější povrchovou úpravu. Díky své jednotné konstrukci a nosnosti je přechodová komora Ytong nejlepší volbou pro upevňovací práce. Při použití Ytongu se výrazně snižuje pokládka na nosné konstrukce a základy, což snižuje množství potřebné výztuže o 10%-12% a tím výrazně snižuje náklady na výstavbu.

Zdroje: Xella, Storefrontapi,  Ytong

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 04.06.2024
Reklama
Reklama