Jak správně vyluxovat celý dům?

Jak správně vyluxovat celý dům?
Jak správně vyluxovat celý dům? Vysávání vašeho domova je jedním z nejlepších způsobů, jak odstranit prach, špínu, trus hmyzu a srst domácích mazlíčků.

Zvládnete vysát všechno

čistotě domova pomáhá používání vysavače s výkonným sáním a HEPA filtrem. Vysavač, který je mnohem důkladnější při odstraňování půdy než zametání koštětem, lze použít na podlahy s tvrdým povrchem, jako je tvrdé dřevo, koberce ode zdi ke zdi a plošné koberce. Naučte se, jak správně vysát každou místnost ve vaší domácnosti a využít svůj vysavač naplno. Domácí úklid bude hračkou.

Podlahy s tvrdým povrchem

Ať už vysáváte tvrdé dřevo, laminát, dlaždice nebo kamenné podlahy, vždy odpojte rotační kartáč nebo šlehací lištu. I když je nezbytné uvolnit půdu v koberci, může na podlahách s tvrdým povrchem zanechat škrábance, a dokonce i promáčkliny. Vysavače fungují lépe než prachový mop nebo mokrý mop při odstraňování nečistot ze štěrbin a měly by být vždy použity k odstranění nečistot před mokrým vytíráním.

Plošné koberce

Začněte nastavením výšky čisticí hlavy vysavače na takovou, která je vhodná pro nízký nebo vysoký vlas. Pracujte v mřížce nad kobercem, postupujte pomalu a překrývejte každý tah. Otočte koberec (pokud je koberec příliš velký, přeložte jej přes část najednou, abyste se dostali na druhou stranu) a s vysavačem nastaveným na nejnižší výšku vysajte spodní stranu, abyste zachytili usazené nečistoty. A nezapomeňte vysát podlahu pod kobercem.

Koberce ode zdi ke zdi

Použijte vysavač s rotačním kartáčem a ujistěte se, že je zapnutý a výška vysávací hlavy je nastavena na správnou úroveň. Odstraňte z koberce malé předměty. Začněte v rohu a vysávejte v jednom směru místnosti (od východu k západu) a poté opakujte pod úhlem 90 stupňů (ze severu na jih). Posuňte vysavač kousek před sebe a přitáhněte jej zpět k sobě po stejné dráze a poté překryjte dráhy, když se přesunete do další oblasti. Vysávejte pomalu, abyste zachytili více půdy. Chcete-li vyčistit okraje koberce podél stěny, použijte štěrbinový nástroj k zachycení půdy a zabránění možnému černému znečištění podél soklových lišt.

Schody s kobercem

Když je čas vysávat schody, začněte nahoře, abyste zachytili veškerý prach, který spadne na spodní schody. Schody se nejsnáze vysávají pomocí ručního vysavače nebo vysavače s hadicí a nástavci. Štěrbinový nástavec je nutností pro rohy a hrany.

Zdroje: The Spruce

Zdroje foto:  Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 30.06.2024
Reklama
Reklama