Renovace domu: Seznam úkolů, které na vás čekají

Renovace domu: Seznam úkolů, které na vás čekají
Renovace domu: Seznam úkolů, které na vás čekají. Ačkoli žádné dva renovační projekty nejsou stejné, obvykle existují určité úkoly a požadavky, které mají mnohé společné.

Jak postupovat

Obecné pořadí většiny renovačních projektů má tendenci vypadat zhruba takto: Najít projekt, zhodnotit jeho potenciál projektu, vytvořit si důkladný plán rozpočtu. Provést stavební průzkumy. V případě potřeby si sjednat pojištění renovace a záruku. Najít architekta, požádat o stavební povolení, Najít stavitele a oznámit stavební dozor. Organizovat odvozu odpadu, pokud budou nutné demolice. Řešit problémů s přístupem a posouzením stávajících kanalizací. Podívat se na opatření ke zlepšení energetické účinnosti. Zajistit si odolnost budovy proti povětrnostním vlivům. Zajistit ochranu a opravu původních prvků. Modernizovat instalatérské a elektrické rozvody. Provést vnitřní strukturální změny. Zjistit, zda byly opravy provedeny dobře. Omítat dům. Provést případné dodatečné opravy. Provést vylepšení exteriéru (je pravděpodobné, že bude probíhat během interních prací Zjistit seznam dekorací a nedodělků.

Najděte projekt renovace

Samotný proces hledání a koupě domu k rekonstrukci je často jednou z nejtěžších částí renovace domu. Nemovitosti, které potřebují modernizaci, jsou vždy velmi žádané, a proto není neobvyklé, že lidé nakonec zaplatí více, než je hodnota domu, aby porazili konkurenci, což zvyšuje náklady na renovaci domu ještě předtím, než vůbec začnete.

Nespoléhejte na hypotéku

Kupující v hotovosti bývají úspěšnější než ti, kteří se spoléhají na běžnou hypotéku nebo hypotéku na rekonstrukci, protože získání hypotéky na nemovitost bude záviset na nezávislém ocenění, aby se zajistilo, že dům má stejnou hodnotu jako vaše přijatá nabídka. Navzdory rychlému prodeji nemovitostí je důležité nic neuspěchat – bude třeba provést kontroly, abyste odhalili případné problémy, které by mohly zaskočit váš rozpočet. Naštěstí nemusíte kupovat naslepo a ještě předtím, než si koupíte projekt rekonstrukce, je možné získat dobrou představu o stavu domu.

Seznamte se 

Nemovitosti, které potřebují renovaci, se často prodávají v aukci nebo pomocí zapečetěného nabídkového systému nejlepších a konečných nabídek. Seznamte se včas s tím, jak tyto systémy fungují, abyste měli co největší šanci zajistit si renovovanou nemovitost za skvělou cenu.

Vytvořte kontrolní seznam projektu renovace

Ne všechny renovační projekty pro vás budou vhodné – některé se ukáží jako příliš velký finanční závazek, zatímco jiné budou vyžadovat příliš mnoho práce. Při posuzování domu pro renovaci je důležité pochopit jeho potenciál – a právě zde se může hodit kontrolní seznam úkolů v rámci renovace. Při prohlídce domu si položte následující otázky:

  • Je zde prostor pro rozšíření, ať už se jedná o zadní nebo boční přístavbu, nebo o přestavbu podkroví, sklepa nebo garáže?
  • Podívejte se na sousední domy. Podařilo se jim získat stavební povolení na rekonstrukci podobnou té, kterou máte na mysli?
  • Je dům na správném místě pro vás?
  • Jak velká část práce bude strukturální a jaká dekorativní?
  • Jaké jsou maximální ceny domů v této oblasti? Zvýší vaše renovace hodnotu nemovitosti?
  • Víte o nějakých smlouvách nebo plánovacích omezeních, která by mohla zabránit plánovaným rozšířením nebo změnám?

Požádejte stavebníka nebo architekta, aby si nemovitost prohlédl a požádejte o odborný názor.

Zdroje: Homebuilding

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 03.07.2024
Reklama
Reklama