Jak vyčistit okolí toalety

Jak vyčistit okolí toalety
Jak vyčistit okolí toalety. Odstraňte předměty z vrchu a okolí toalety. Než začnete, ukliďte toaletu od věcí, které by vám mohly při čištění překážet – krabice s ubrousky apod.

Odstraňte zbytečnosti

Protože chcete toaletu pečlivě vyčistit, budete potřebovat dosáhnout do každého kouta a skuliny. Uklizení věcí z toalety vám nejen dovolí pod nimi a kolem nich uklidit – nebudou na ráně, ale v bezpečí od škodlivých čisticích prostředků, a také to zabrání náhodnému upuštění do toalety.

Všechno pečlivě vydrhněte

Opláchněte nebo oprašte předměty, které byly na toaletě a kolem ní. Nechcete si zářivě čistou toaletu znečistit tím, že na ní přenesete prach ze špinavého rámečku na fotografie nebo krabičky s ubrousky. Vezměte si čisté rukavice a potom v rychlosti očistěte předměty, které byly na toaletě nebo kolem ní. Pokud jsou voděodolné namočte je a jemně vydrhněte, pokud nejen je rychle přejeďte prachovkou. Otřete je dočista papírovou utěrkou a dejte je zpátky na své místo.

Nezapomeňte na podlahu

Když skončíte, sundejte si rukavice a z opatrnosti před šířením bakterií si umyjte ruce. Postříkejte podlahu kolem toalety dezinfekčním sprejem. Často, když je vaše toaleta špinavá, je špinavá i podlaha kolem ní. Nechcete si umazat nohy pokaždé, když použijete toaletu, takže využijte příležitost vyčistit okolní část podlahy. Použijte kartáč nebo koště k zametení vypadaných vlasů nebo nečistot kolem a obzvlášť za toaletou. Utřete do čista pomocí mokrých papírových utěrek, jednorázových ubrousků nebo hadříku.

Zkuste papírové utěrky

Na čištění vnějšku toalety jsou ideální papírové utěrky. Protože jsou jednorázové, je nižší riziko šíření bakterií, a také dobře absorbují čisticí prostředek a nezanechávají na toaletě šmouhy. Pokud používáte hadřík, dobře ho umyjte, až budete hotovi, a perte ho odděleně od oblečení nebo jiných hadrů. Nepoužívejte štětku na toaletu k vyčištění prkýnka nebo vnějšku toalety, protože to může rozšířit bakterie z mísy na zbytek toalety. Chemické čisticí prostředky na toalety mohou být pro vás, vaše děti i vaše zvířata škodlivé. Skladujte je mimo dosah dětí a dodržujte při použití pečlivě instrukce výrobce.

Zdroje: wikiHow, The Spruce, Martha Stewart

Zdroje foto: Freepik.com

 

 

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 19.09.2024
Reklama
Reklama