Tipy na rekonstrukci staršího domu

Tipy na rekonstrukci staršího domu
Tipy na rekonstrukci staršího domu. Přemýšlíte o přestavbě staršího domu? Nejlepší na renovaci starých domů je, že základ pro bytový design máte a stačí ho jenom vylepšit a renovovat.

Jako když procházíte starou půdu

Obnova starého domu je jako když procházíte staré věci uložené na půdě. Přemýšlíte, co budete potřebovat. Jak uchovávat předměty, které pro vás mají sentimentální hodnotu a co můžete ještě po úpravách použít. Potom zvažujete, jak věci předělat. Podobně to funguje u starého domu

Spojte kuchyň a obývací pokoj

V současnosti je trend vytvářet v bytě větší obytné prostory, kde se budete převážně pohybovat. Přízemí rodinného domu můžete zrekonstruovat třeba následujícím způsobem: Vstupní halu či předsíň ponechat. Kuchyň a obývací pokoj spojit odstraněním příčky. Tím dojde ke sloučení obou místností v jeden prostor. Kuchyňskou linku vyměnit za novou v moderním designu a věnovat náležitou pozornost také ergonomii prostoru linky, abyste se u ní dobře cítili, lehce a účelně pohybovali během přípravy jídla. Aby byla propojena s jídelním prostorem a nemuseli jste pokrmy složitě přenášet.

Dokonalé sladění

Kuchyňská linka opticky rozšíří místnost. Kuchyňské spotřebiče budou šikovně schovány, třeba za roletou v rohu, aby nezabíraly místo na pracovní desce. Pracovní deska, jídelní stůl a police jsou vyrobeny z vhodného materiálu, záleží na tom, zda dáváte prostor dřevu nebo plastu. Tyto materiály se opakují i ve vybavení haly. Takto lze ze starých prostor vytvořit nové v moderním duchu, aniž by to vyžadovalo příliš radikální zásahy. Výsledkem je místnost, ve které budete trávit převážnou část dne, bude nejčastěji obývaná.

Úprava terasy

Máte u staršího domu zápraží či větší venkovní terasu? Na venkovní terase můžete vyměnit podlahu, aby se zlepšily teplotní a hlukové vlastnosti podlahy a snížila se její prašnost. Na povrch je možné bezpečně vstoupit ihned po dešti, podlaha bude protiskluzová a voda odteče, takže na povrchu nebudou žádné kaluže. Pružný plastový povrch také chrání předměty při pádu. Pokud se například rozbije sklo, stačí jen posbírat větší střepy a zamést povrch. I tuto část domova můžete zmodernizovat v minimálním čase a bez náročných stavebních úprav.

Zdroje: Designatak.com, In Order to Succeed, Plasty.online

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 11.10.2024
Reklama
Reklama