Žhavé trendy v bytovém designu

Žhavé trendy v bytovém designu
Žhavé trendy v bytovém designu. Chcete proměnit svůj byt? Osvěžit ho novými prvky? Přinášíme vám několik aktuálních tipů pro vaši inspiraci, aby váš domov nebyl nudný.

Pořiďte si houpačku

Americká herečka Gwyneth Paltrow ji má doma. Vy si ji můžete pořídit také, vždyť houpání je tak uklidňující. Designéři přidávají vnitřní houpačky do projektů bytového designu stále častěji. Proč? Jednoduše proto, že houpačky jsou zábavné, radostný doplněk, který vám může zvednout náladu, když vás zvedne z podlahy. Pomáhají relaxovat. Zavřete oči a pohupujte se.

Vsaďte na vlny

Designéři se v posledních letech zaměřují na zakřivené hrany v nábytku i bytových doplňcích, přičemž trendem jsou také vroubkované tvary. Ale spojení těchto dvou trendů dohromady efekt zesiluje. Zakřivené oblouky vedou oko ke zvlněným lampám a zjemňují všechny ostré rohy. Vlny vytvářejí plynulost pohybu, vyčleňují prostor ze strnulého režimu.

Zkuste hnědou

Použijte hnědou tam, kde by většina lidí očekávala černou. Míchejte textury, aby dojem zůstal zemitý, ne špinavé. V tónech dřeva a podlah budou sytě hnědé odstíny, v čalounění vrstvené s různými odstíny hnědé a krémové. Výsledkem je uklidňující paleta, zajímavý nový pohled na inspiraci přírodou, která se nespoléhá jenom na zelenou.

Texturované ložnice

Trend, kdy ložnice jsou uklidňujícími svatyněmi, nikam nevede. Designéři hledají nové způsoby, jak dodat texturu i těm nejneutrálnějším barevným schématům. Máte ložnici v šedých tónech? Dodejte nábytku, doplňkům i textiliím, každému povrchu nějakou hmatovou strukturu, klidně i stropu. Nudné nemusí být ani ostatní místnosti domu, zkuste textury i jinde, třeba v obývacím pokoji nebo také koupelně

Věřte barvám, nebojte se sytých odstínů

Když návrháři používají výrazné barvy, mají odvahu. Míchají syté odstíny a daří se jim vhodnými kombinacemi zabránit tomu, aby vypadaly příliš silně. Začněte s kobercem jako základem místnosti, začněte čímkoliv, co vás v místnosti přitahuje nebo co vzbudí zájem. Modrozelená, k tomu malinová a hořčicová. Hrajte si s barvami, nebojte se experimentovat. Výsledkem bude překvapivě živá barevná paleta, patřičně dramatická a zároveň svěží kombinace.

Zdroje: Homes and Gardens

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 10.10.2024
Reklama
Reklama