Interiéry ovládnou výrazné i náladové barvy a světlo

Interiéry ovládnou výrazné i náladové barvy a světlo
Interiéry ovládnou výrazné i náladové barvy a světlo. Trendem budou rozmanité kombinace evokující nálady, nemusíte se bát ani výraznějších odstínů. Také je důležitá práce se světlem.

Výrazné barvy i v relaxačních prostorách

Jaké trendy v současnosti panují v oblasti interiérového designu? Zajímavé je, že klid začíná vycházet z výrazných odstínů stejně jako z neutrálních barev, ale je třeba s nimi zacházet velmi obratně. Můžete kombinovat různé odstíny růžové. U výrazné byste snadno mohli dospět k pocitu, že jde o příliš živý, špatný odstín na spaní. Ale jde o to, jak s ní budete pracovat. Zajímavého efektu dosáhnete kombinací faktorů, jako je výběr jemnějších odstínů výrazných barev, začlenění tlumených tónů a zajištění jejich vzájemné harmonie s celkovou estetikou prostoru. Strategické použití textury, osvětlení a akcentů navíc dále zvyšuje uklidňující efekt a zároveň dodává designu hloubku a zajímavost. Dovedným vyvážením výrazných odstínů s tlumenými tóny a promyšleným začleněním dalších designových prvků vytvoříte klidné schéma k relaxaci.

Náladovější barvy

Tmavší barvy byly v interiérovém designu vždy považovány za velmi elegantní a šik, ale je to s nimi složitější. Musíte mít správný styl, správný prostor, správné osvětlení, abyste dosáhli náladovějších odstínů. A z tohoto důvodu se mnoho uživatelů vyhýbalo používání odstínů jako černá, hnědá, tmavě modrá, fialová a zelená. Nyní už dochází k začleňování tmavších barev do bytového designu, zejména v teplejších tónech. Pohybujeme se v ještě náladovějších v barvách. Stoupá obliba sytě zelených, kari tónů, terakotové. Je tu bohatství, které získáte z těchto tónů, po kterých všichni právě teď tolik toužíme.

Vrstvené osvětlení

Majitelé domů věnují v designu mnohem více pozornosti tomu, jak se v prostorách v domě cítíme, a také jejich funkci. Přibývá prostor, které mají více funkcí. Od otevřených obytných prostor až po kuchyňské a jídelní zóny bude růst trend instalace multifunkčního osvětlení, které lze přizpůsobit tak, aby vyhovovalo používané místnosti. Pryč jsou doby, kdy se jednoduše zapínalo velké světlo, nyní se upřednostňuje kombinaci různých světelných zdrojů v prostoru. Od příjemných proudů světla vytvořených útulnými stolními a stojacími lampami až po praktické pracovní osvětlení v kuchyni nebo pracovně, správné použití vrstveného osvětlení může změnit náladu a atmosféru v místnosti a v konečném důsledku nám pomoci lépe využívat naše prostory. Zajímavé siluety a neobvyklé materiály se spojí a vytvoří nápaditější osvětlení, které se stane ústředním bodem designu domácnosti.

Zdroje: Homes and Gardens

Zdroje foto: Freepik.com

 

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 17.10.2024
Reklama
Reklama