SOS, zatéká mi střechou. Co dělat jako první?

SOS, zatéká mi střechou. Co dělat jako první?
SOS, zatéká mi střechou. Co dělat jako první? Netěsnosti střechy jsou pro vás majitele domů nepříjemné. Musíte jednat co nejdříve – zvláště když existuje možnost poškození vodou.

Když hlodá zub času

K netěsnostem střechy dochází v průběhu času, jak vaše střešní krytina stárne. Na střeše mohou chybět tašky, možná budete potřebovat nové oplechování nebo některé oblasti střechy mohou potřebovat opravu pomocí střešního tmelu nebo dehtu. Malé netěsnosti brzy vedou k velkým netěsnostem. Když vidíte, že do vaší střechy zatéká, jednejte co nejdříve.

Přemístěte, co je potřeba

Přesuňte nebo zakryjte důležité předměty ve vaší domácnosti, aby netrpěly vodou. Když do střechy zatéká, může to způsobit poškození ve vašem podkroví, na stropech a na vašich věcech ve vaší domácnosti. Poslední věc, kterou chcete, je zničit při tom některé ze svých věcí ve vašem domě. Vykliďte, co je třeba. Omezte poškození vodou a vznik skvrny použitím kbelíku nebo plachty k zakrytí koberců a dalších kusů nábytku, se kterými nemůžete hýbat. Některé tkaniny absorbují vodu a může vzniknout plíseň. Takže cokoli můžete přesunout, udělejte to co nejdříve.

Zadržte unikající vodu

Pokud máte střechu, kterou zatéká, snažte se vodu co nejvíce zadržet. Popadněte kbelíky, nádoby, ručníky a cokoli jiného, co najdete, abyste zachytili vodu, abyste snížili dopad a poškození, které voda způsobuje. Únik vody ze střechy může také způsobit poškození vašich podlah. Ujistěte se, že máte poblíž několik nádob, které mohou zachytit vodu a pravidelně je vyprazdňovat, abyste snížili riziko jejich přetečení.

Uvolněte tlak vody, pokud je ve vašem stropě vyboulení

Prohnutá boule na stropě je známkou toho, že se na tomto místě shromažďuje voda. I když se může zdát nerozumné propíchnout do této oblasti díru, udělejte to. Pokud jej necháte, voda by se mohla rozšířit a způsobit vážnější poškození stropu. Navíc by se to mohlo odloupnout ze stropu samo od sebe a vytvořit větší nepořádek. Pomocí ostrého předmětu opatrně propíchněte nejnižší bod vyboulení a pod něj položte kbelík, který zachytí vodu. V závislosti na velikosti netěsnosti možná bude nutné udělat několik vpichů.

Zdroje: Above Roofing, Forbes, Bill Ragan Roofing, Todays Homeowner

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 14.10.2024
Reklama
Reklama