Vytvořte si správnou domácí úklidovou rutinu

Vytvořte si správnou domácí úklidovou rutinu
Vytvořte si správnou domácí úklidovou rutinu. Bohužel, samotná úklidová rutina může být zdrojem prachu ve vaší domácnosti.

Jaké jsou zdroje špíny?

Potřebujete identifikovat zdroje špíny a dát svému úklidu řád. Špinavé vakuové filtry mohou šířit prach kolem, stejně jako uspěchané utírání prachu, špinavé čisticí hadry a papírové ručníky. Ujistěte se, že vaše úklidová rutina skutečně dělá váš domov čistším, nikoli prašnějším, pomocí následujících snadno pochopitelných tipů: Pravidelně vyměňujte vakuový filtr, abyste zajistili jeho účinnost a správné čištění. Pokud máte na vysavači opakovaně použitelný filtr, nezapomeňte jej čistit přibližně každý měsíc, v závislosti na tom, jak často jej používáte.

Správná technika je důležitá

Utřete prach z domu shora dolů a snažte se použít vlhkou prachovku, aby se na ni prach držel a neodletěl do jiného kouta vašeho domova. Při úklidu nešetřete na čistých ručnících a hadrech. Vyměňte hadry nebo papírové ručníky, když se začnou znatelně špinit, abyste se ujistili, že špínu jen nešíříte z police na konferenční stolek.

Proč je můj dům i přes tolik úklidu tak zaprášený?

Ponechání otevřených dveří a oken může umožnit vniknutí prachu do vašeho domova, i když pravidelně uklízíte. Může vstoupit nejmenšími prasklinami a štěrbinami. Prach se také může hromadit v nepořádku a látce, takže tyto předměty problém ještě zhorší. Zavřete nebo utěsněte otvory a vyperte koberce a textilie, aby se prach udržel v dostatečné vzdálenosti.

Zbaví čistička vzduchu prachu v mém domě?

Čistička vzduchu může pomoci se zaprášeným domem. Je schopna odstraňovat větší prachové částice přímo ze vzduchu a zachycovat škodliviny pomocí svých filtrů. Čistička vzduchu sice neodstraní každou prachovou částici, ale určitě může snížit hromadění.

Jak často bych měl doma utírat prach?

Utírání prachu v domě neznamená jen přejíždění hadříkem po tvrdých površích. Vysávání a praní ložního prádla je také součástí bezprašného domova. Dělejte tyto věci pravidelně, alespoň jednou týdně, abyste udrželi co nejvíce prachových částic na uzdě. Úklid zvládnete pak rychle.

Zdroj: The Spruce

Zdroj foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 26.06.2024
Reklama
Reklama