Jak dosáhnout nejlepších výsledků vysávání?

Jak dosáhnout nejlepších výsledků vysávání?
Jak dosáhnout nejlepších výsledků vysávání? Žádný vysavač nemůže fungovat nejlépe, pokud je naplněn prachem a nečistotami. Jak se o vysavač starat?

Vysavač pravidelně čistěte

Domácí úklid s pomocí vysavače může být hračkou. Sběrný sáček nebo nádoba na prach ve vysavači by měly být vyprázdněny a umyty po každém použití, nebo pokud je dům opravdu špinavý, po každé místnosti. Zkontrolujte, zda ve válečkovém kartáči nebo liště nejsou zamotané nitě nebo zacuchané vlasy, a k jejich odstranění použijte malé nůžky (manikúru) nebo párač švů. Vakuové filtry by měly být čištěny alespoň jednou za měsíc a podle doporučení vyměněny. Pravidelnost je nesmírně důležitá. 

Používejte správné přílohy

Pokud jste si zakoupili nový vysavač, můžete být zmateni všemi přiloženými nástavci. Ale při použití správného nástroje pro správnou práci bude vysávání mnohem produktivnější. Kartáč na čalounění je menší než podlahový kartáč a má krátké štětiny. Nemá rotační kartáč. Pomocí prodlužovací tyče dosáhnete na pavučiny v rozích a prach kolem dveří a okenních rámů. Kulatý kruhový kartáč použijte k utírání prachu z větracích otvorů, spirál chladničky, nohou židlí a stolů a štěrbin na dveřích skříněk. Štěrbinový nástroj se používá podél okrajů soklové lišty, pod spotřebiči, okenními kolejnicemi a pod hranami nábytku.

Přidejte trochu jedlé sody

Když vysáváte, posypte koberce, čalounění a matrace jedlou sodou, abyste pomohli odstranit pachy. Posypte jím povrch a nechte působit alespoň hodinu (lépe přes noc), aby absorboval pachy, než jej vysajete.

Jak často byste měli vysávat podlahy?

Podlahy v nejčastěji používaných místnostech by měly být vysávány alespoň dvakrát týdně, zatímco méně používané místnosti lze vysávat jednou týdně, aby se podlaha udržela čistá a zabránilo se usazování prachu. Tak udržíte domov čistý. Zkrátka a jednoduše, bez úklidové rutiny to nepůjde. 

Mám před vytíráním nejprve vysávat?

Ano, před vytíráním podlahy byste měli vždy vysát podlahy, abyste odstranili uvolněné nečistoty a nečistoty. Při vytírání není třeba přetlačovat všechny ty nečistoty.

Je v pořádku vysávat podlahy z tvrdého dřeva?

Vysavač rozhodně odvádí mnohem lepší práci při zachycování prachu a nečistot než suchý mop nebo koště. Jen se ujistěte, že šlehací lišta/válec není v záběru, aby nedošlo k poškrábání.

Zdroje: The Spruce

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 01.07.2024
Reklama
Reklama