Jak často byste měli vysávat?

Jak často byste měli vysávat?
Jak často byste měli vysávat? Vytvoření plánu úklidu vašeho domova, včetně toho, jak často byste měli vysávat, pomáhá udržovat podlahu čistou a udržuje hygienu vašeho domova.

Kde se berou nečistoty?

Špinavá podlaha je nevzhledná a nadměrný písek a špína mohou podlahu poškodit a předčasně opotřebovat koberce a koberce. Podlahy všech typů shromažďují nečistoty ze zbytků vytvořených srstí domácích mazlíčků, odlupováním lidských kožních buněk, exkrementy roztočů a dalšími nečistotami. Nahromadění prachu a bakterií může být škodlivé pro vaše zdraví a částice jídla mohou podporovat růst plísní a plísní a přitahovat domácí škůdce.

Jak často byste měli vysávat?

Základním pravidlem je, že koberce a předložky by se měly vysávat alespoň dvakrát týdně, zatímco podlahy s tvrdým povrchem, jako jsou dlaždice, tvrdé dřevo, laminát a vinyl, by se měly vysávat alespoň jednou týdně. Frekvence vysávání se však liší a je velmi závislá na počtu lidí v domácnosti, vaší práci (farmářské boty přinášejí mnohem více půdy než boty někoho, kdo pracuje z domova) a typu a počtu domácích mazlíčků.

Koberce

Koberce a předložky shromažďují mnohem více půdy a prachu než tvrdé povrchy. Čím déle se prach hromadí, tím hlouběji se mele do vláken, což ztěžuje čištění. Nakonec nahromadění zeminy poškodí vlákna a podklad koberce. Vysávejte dvakrát týdně.

Tvrdé povrchy: tvrdé dřevo, vinyl, keramická dlažba, kámen, laminát

Podlahy s tvrdým povrchem nezachycují a nezadržují prach a uvolněné nečistoty tak snadno jako koberec. Půda se však může hromadit v rozích, spárovacích linkách a štěrbinách a měla by být odstraňována každý týden. Nečistoty také mohou poškrábat některé podlahy s tvrdým povrchem a zanechat trvalé poškození.

Jak často byste měli vysávat s domácími mazlíčky?

Pokud máte chlupaté mazlíčky, všechny koberce a podlahy by měly být denně vysávány, aby se zachytila srst, prach a nečistoty. Místnosti s vysokým provozem, jako jsou vchody, obývací prostory a kuchyně, mohou vyžadovat častější vysávání, zatímco pokoje pro hosty nebo formální jídelny budou stačit s týdenním úklidem.

Ostatní povrchy

Váš rozvrh může zahrnovat vysávání více než jen podlah. Zde jsou další oblasti vašeho domova, které vyžadují pozornost při vysávání:

Stropy: 3-4 x ročně

Matrace: 2-3 x ročně

Pelíšky pro domácí mazlíčky: Týdně mezi praním

Schody: Ty s nízkou návštěvnost 1 až 2krát měsíčně, s vysokou návštěvností dvakrát týdně

Čalouněný nábytek: Týdně

Žaluzie: Každý týden nebo dva

Závěsy a záclony: Každé 3 až 6 měsíců

Zdroje: The Spruce

Zdroje foto: Freepik.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 05.07.2024
Reklama
Reklama