Jednoduché domácí opravy svépomocí

Jednoduché domácí opravy svépomocí
Jednoduché domácí opravy svépomocí. Připadáte si nešikovní? Nic si z toho nedělejte. Začněte u nenáročných oprav a prací. Postupně se naučíte víc a propracujete se ke složitějším úkolům.

Opravte ucpaný odtok sprchy

Leckteré práce bez potíží zvládne i začátečník. Pokud se vaše sprchy začínají měnit ve vany, pravděpodobně máte ucpaný odtok. Naštěstí je ucpaný odtok jednou z nejjednodušších prací, protože k vyřešení problému ve skutečnosti nepotřebujete nástroje ani speciální chemikálie. Stačí pouze soda a ocet. Jednoduše nasypte hydrogenuhličitan do ucpaného odtoku a propláchněte ho octem. Za chvíli by měla sprcha normálně odtékat. Pokud problém přetrvává, použijte staré kovové ramínko na kabáty k vylovení ucpávek z vlasů. Zní to nechutně, ale vyřeší to 99 % ucpání odtoku sprchového koutu.

Zavěste obrázky

Zavěšení obrázků je velmi jednoduché a vyžaduje jen velmi málo nástrojů, takže je to skvělý začátek kutilství. Vše, co budete potřebovat, je kladivo a hřebík. Trik spočívá v tom, že musíte přesně vědět, kam hřebík umístíte, ještě, než vezmete kladivo do ruky. Požádejte jednoho z členů rodiny, aby rám držel tam, kde ho chcete mít, a lehce označte horní středový okraj. Poté zatlučte.

Opravte praskliny ve zdech

Praskliny začínají v malém a postupem času se zhoršují. Pokud jsou praskliny ponechány svému osudu, mohou se zvětšit, zejména pokud se nacházejí v oblastech s "pohybem" – tedy kolem dveří a oken. Nejlepší je vyplnit tyto trhliny tmelem, který se dá koupit docela levně. Vyplnění trhlin je jednoduché, ale ujistěte se, že je zcela vyhladíte. Pokud máte ve zdi opravdu velkou díru, nebojte se ji před vyplněním tmelem vycpat novinami. Noviny pomáhají výplni dobře přilnout.

Vyrobte si knihovnu

Pevný jednoduchý regál si můžete vyrobit z kvalitního prkna jako konihovnu. Najděte několik silných prken a obruste je. Zhotovte z nich jednoduché poličky, které budou ležet na konzole. Pro upevnění konzoly vyvrtejte do zdi vrtačkou díry. Vložte do nich hmoždinky, které zafixujete sádrou. Přišroubujte konzolu a na ni položte poličku, kterou ke konzole upevníte pomocí vrutů, tedy šroubů do dřeva. Aby vaše police vydržely, stojí za to dřevo ošetřit olejem – stačí ho vetřít starým hadrem, jako když voskujete auto. Sestavte, jakmile jsou police suché. Vidíte, že některé kutilské projekty jsou snadné.

Zdroje: House Beautiful

Zdroje foto: Pixabay.com



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 30.07.2024
Reklama
Reklama