Proč vaše pračka a vyprané oblečení páchne?

Proč vaše pračka a vyprané oblečení páchne?
Strávíte spoustu času praním oblečení, ale výsledky nejsou dobré. Vaše pračka i oblečení páchne. Proč?

Kde vzniká zápach

Zápach v pračce může pocházet ze špinavého těsnění dveří nebo zásuvky na prací prostředek. První věcí, kterou musíte zkontrolovat, je filtr a vypouštěcí hadice, zda nejsou ucpané. Položte ručníky na podlahu, aby namočily přebytečnou vodu, a vytáhněte filtr (obvykle umístěný ve spodní části stroje). Odstraňte veškerý materiál nebo nečistoty. Před kontrolou vypouštěcí hadice uchopte kbelík, protože při odpojování od sifonu pod dřezem by mohl vytrysknout proud vody. Zkontrolujte hadici i past, zda není něco, co by je mohlo ucpat. Pokud je jasný, možná budete muset stroj dobře vyčistit. Plísně, nahromaděná špína a čisticí prostředky mohou přispívat k nepříjemnému zápachu.

Pračka páchne po spálenině

Zápach spáleniny vycházející z vaší pračky může naznačovat potenciálně nebezpečnou situaci. Okamžitě stroj vypněte a odpojte jej ze zásuvky. Zápach spáleniny může být způsoben zlomeným hnacím řemenem nebo motorem, ale je důležité, abyste se nepokoušeli opravit stroj sami, pokud nejste kvalifikovaní. Místo toho zavolejte odborníka, aby problém diagnostikoval.

Pračka nevypouští vodu

Pokud vaše pračka nevypustí přebytečnou vodu, bude to buď způsobeno ucpáním, nebo je čerpadlo rozbité. Co je pravděpodobnější, můžete zkontrolovat poslechem stroje během cyklu. Pokud slyšíte, jak čerpadlo běží, ale voda nevytéká, jedná se o ucpání. Pokud čerpadlo neslyšíte, je s ním něco v nepořádku. Ať už se jedná o minci, klíč nebo volnou ponožku, ucpání je u praček běžné. Nejprve odpojte pračku ze zásuvky a položte na ni několik ručníků – voda bude vytékat. Dále zkontrolujte filtr čerpadla, který je obvykle umístěn ve spodní části stroje, a očistěte jej od všech nečistot. Nyní zkontrolujte vypouštěcí hadici. Vypouštěcí hadice, která se obvykle připojuje k sifonu pod dřezem, bude připojena pomocí hrdla.

Jak si poradit s problémem

Odšroubujte to a vyprázdněte přebytečnou vodu z hadice do kbelíku nebo dřezu. Podívejte se do hadice a odpadního sifonu, zda nejsou ucpané, a v případě potřeby je odstraňte. Pokud nic z výše uvedeného nefunguje, zkontrolujte samotné čerpadlo, zda neobsahuje malé kusy oblečení nebo materiálu, které by se mohly omotat kolem oběžného kola. Pořád nic? Čerpadlo může být rozbité a je třeba ho vyměnit, nebo může dojít k elektrické závadě. S tím vám může pomoci technik.

Zdroje: Which

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 12.08.2024
Reklama
Reklama