Bytový design se soustřeďuje na umění a přírodu

Bytový design se soustřeďuje na umění a přírodu
Bytový design se soustřeďuje na umění a přírodu. Od minimalismu se nyní lidé odklánějí, naopak vzrůstá snaha vystavit nasbírané artefakty. Také je důležitý soulad s přírodou.

Dělící příčky jako umění

V poslední době roste důležitost dělících příček. Bytoví designéři o nich přemýšlí jako o 3D uměleckém díle, které přidává další vrstvu k vzhledu a dojmu z prostoru. Jsou elegantní a všestranné. K dispozici jsou v bohatých vzorech a gobelínech a jsou skvělým způsobem, jak přidat nějaký detail do menší místnosti, která předtím neměla žádné kouzlo. Může proměnit váš interiér, stejně jako když pořídíte správný polštář. Samozřejmě mají také funkci soukromí.

Zaměření na ručně dělané, řemeslné vzory

Promyšlený a udržitelný design je nadčasovým trendem, ale trend výzdoby starožitnostmi a unikátnějšími kousky povede nejenom k tomu, že budeme nakupovat zodpovědněji, ale také zaznamená nárůst nakupování v malém a oslavu ručně vyráběných, řemeslných návrhů a řemeslné zručnosti z celého světa. Proti trendu super-minimalismu, který je v posledních letech populární, se spotřebitelé nyní více soustřeďují na sběratelství a vystavování nasbíraných artefaktů. Prostřednictvím hrubých forem a rustikálních, ručně vyráběných předmětů spojených s obřady, historií a cestováním široko daleko, trendy interiérového designu přimějí mnoho lidí k pomalejšímu, všímavějšímu a rituálnějšímu životu.

Biofilní design

Biofilní design bude i nadále vzkvétat v nových trendech. Tento trend se soustředí na přenesení venkovního prostředí dovnitř a vytvoření prostor, které podporují silnější spojení s přírodou. Očekávejte, že uvidíte v designu více pokojových rostlin, živých zelených stěn, přírodních materiálů, jako je kámen a dřevo, a velká okna, která maximalizují přirozené světlo a snižují bariéru mezi interiérem a exteriérem. Je třeba říci, že jednou z největších inspirací pro mnohé, pokud jde o interiérový design, je krása světa přírody. Od barevných palet zakořeněných v přírodě až po teplo dřeva a odolnost přírodního kamene, vytvoření pocitu uvnitř a venku v domácnosti může být uklidňující i uvolněné, povznášející zároveň. Spojení s přírodou v designu může mít podobu barev, materiálů a tvarů, které napodobují ty, které se nacházejí v přírodě a jsou známé tím, že vyvolávají pocit klidu.

Zdroje: Homes and Gardens

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 19.10.2024
Reklama
Reklama