V interiérovém designu vládnou kovy a kamenina

V interiérovém designu vládnou kovy a kamenina
V interiérovém designu vládnou kovy a kamenina. Můžete vyzkoušet obojí a uvidíte, jak prostor vašeho bytu ožije. Těmito prvky dostane novou dimenzi.

Míchejte kovy

Podle interiérových designérů budou smíšené kovy hitem v koupelnách i jinde. Existuje mnoho příležitostí, jak použít kovové svítidlo ze smíšeného kovu k harmonickému spojení mosazi a černé nebo bronzové, nebo dokonce mosazi a niklu. Existuje tolik dostupných možností, ze kterých si můžete vybrat, takže je snazší najít dokonalou rovnováhu požadovaných povrchových úprav smícháním a spárováním určitých částí. Uvidíte také, že se kovy s práškovým nástřikem v jasnějších barvách stanou mainstreamem. Míchání kovů je často klíčovým prvkem industriálního dekoru, ale může být provedeno i jemněji, jak dokazují kontrastní smíšené kovy použité ve svítidlech a armaturách v této elegantní, neutrální koupelně. Hliník v osvětlení a nábytku se znovu objevuje z 80. let jako trendy interiérového designu. Tento kov, který se používá střídmě a elegantně, může vytvořit prostor úžasně elegantní a povznesený.

Měděné detaily

Je téměř nemožné uvěřit, že měď je zpět – po 15 letech, kdy byla v nemilosti a místo ní byla používána mosaz. Nepřipadá vám ale jeho teplý odstín a slunečný tón zatím přesně ten správný? Měděná patina je podle designérů skvělá. Můžete mít měděnou pracovní desku v kuchyni, zatímco před dvěma lety se používala spíše nerezová ocel. Uzavřel se kruh a znovu používáme teplé kovy a také teplé barvy. Dokonce i mosaz se může zdát příliš ostrá. V koupelně můžete mít měděný věšák na ručníky, který jednoduše působí bohatším dojmem, než kdyby byl mosazný.

Zkuste kameninu

Krása přírodních materiálů jako je travertin a zdobení mramorem je v bytovém designu nepopiratelně nadčasová. Nejčastěji se používá pro nápady do koupelny a kuchyně, v současnosti je trendem používat výraznou kameninu, od sochařských kamenných odkládacích stolků v ložnici až po výjimečný mramorový krb v obývacím pokoji. V kurzu jsou žulové desky, které mají nádherné žilkování a vypadají téměř jako křemenec. Konferenční stůl v našem designovém studiu se skládá ze dvou žulových desek sladěných s knihami, kterými procházejí výrazné bílé žilky.

Zdroje: Homes and Gardens

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 12.10.2024
Reklama
Reklama