Triky při tapetování: Dvakrát měřte a jednou řežte

Triky při tapetování: Dvakrát měřte a jednou řežte
Triky při tapetování: Dvakrát měřte a jednou řežte. Staré přísloví dvakrát měř a jednou řež, je dnes stejně aktuální jako kdykoli předtím. Pomáhá zajistit, že provádíte řez na správném místě.

Vytáhněte roli ke stropu

Není nic horšího, než uříznout pruh tapety o 2,5 cm nebo 5 cm, protože to ho činí nepoužitelným a může to být drahá chyba. Alternativním způsobem měření je položit roli tapety na podlahu, vylézt po žebříku a vytáhnout roli ke stropu. Ujistěte se, že nahoře a dole ponecháte několik centimetrů tapety navíc. Sestupte ze žebříku a označte tapetu v polovině soklové lišty nebo ve spodní části soklové lišty a odřízněte.

Použijte váleček na švy

Okraje pruhu tapety jsou částí, která se s největší pravděpodobností zvedne. Ujistěte se tedy, že na okraj nanesete stejné množství lepicí pasty jako na zbytek tapety. Kartáčujte štětcem na tapety a setřete přebytečnou pastu a poté pomocí válečku na švy jemně pohybujte nahoru a dolů po švu, dokud nebude hotový.

Získejte čistý řez a rovné linie nahoře a dole

Chcete-li při tapetování dosáhnout odpovídajících linií a řezů podél spodní a horní části tapety, lepte dva nebo tři pruhy najednou. To je ideální pro ploché stěny. Umístěte více rolí a zatlačte horní a spodní část štětcem na tapety. Poté přejeďte zadní stranou nůžek po všech třech pruzích u stropu a lišty, abyste označili řez. Nyní jemně uvolněte první pruh u stropu a odstřihněte ho nůžkami a opakujte pro všechny pruhy nahoře i dole. Zatlačte zpět na místo štětcem na tapety.
Pokud řežete nožem, použijte zavírací nůž. Ty jsou ostré. Před řezáním nechte lepicí pastu ideálně pět minut zaschnout. Jako vodítko můžete použít velký stěrkový nůž nebo dlouhou vodováhu. Ujistěte se, že je nůž ostrý, jinak papír roztrhne. Jakmile papír zaschne, přemýšlejte o umístění soklových lišt, abyste začistili spodní část.

Zdroje: Home Building

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 15.07.2024
Reklama
Reklama