Přípravu na opravu fólie v bazénu

Přípravu na opravu fólie v bazénu
Přípravu na opravu fólie v bazénu. Když víte, že váš bazén netěsní a vyberete správnou sadu na opravu, dalším krokem je aplikace záplaty, abyste se mohli znovu koupat. Jak na to?

Najděte trhlinu

Nejprve musíte najít trhlinu nebo zdroj úniku bazénu. Za předpokladu, že trhlina je ve vaší bazénové fólii, je metoda barvení obvykle jedním z nejúspěšnějších způsobů, jak zjistit únik vody z vinylového bazénu na zahradě. Možná budete muset zavolat profesionála v případě vážného poškození nebo hlubokých podvodních oprav. V opačném případě je aplikace bazénových záplat na malé otvory nebo použití podvodní opravné sady snadnou opravou, kterou většina majitelů bazénů může zvládnout svépomocí.

Vyberte náplast

Existuje několik způsobů, jak opravit bazénové fólie v nadzemních bazénech, ale nejjednodušší metodou je koupit standardní sadu na opravu bazénové fólie. Sada záplat na bazén se dodává s vodotěsným lepidlem nebo epoxidem a náhradním vinylem. Vinyl je často v dlouhém pruhu, který můžete nastříhat a upravit tak, aby odpovídal roztržení bazénové fólie. V sadě může být i několik kusů vinylu navíc. Sada na opravu vinylu je dobrým způsobem pro větší trhliny, které mohou způsobit velké ztráty vody. Při opravě bazénové fólie musíte vinylový materiál odříznout tak, aby pokryl pětinásobek průměru otvoru. Tímto způsobem zajistíte, že pokryjete celé roztržení bazénové fólie. Na drobné trhlinky můžete použít vinylovou náplast. Čiré vinylové záplaty jsou samolepky, které přelepíte přes otvor. Nevýhodou nálepek je, že nabízejí méně přizpůsobení a nelze je po umístění odstranit a přemístit. V závislosti na jejich velikosti mohou zakrýt malý únik, ale nenabídnou širší pokrytí okolí, pokud se trhlina rozšíří.

Vyčistěte oblast

Pokud náplast aplikujete na oblast nad vodou, jako je okraj nebo okraj bazénu, měli byste se ujistit, že jste oblast před aplikací náplasti důkladně vyčistili a osušili. Použijte trochu lihu na hadřík, abyste odstranili veškeré nečistoty, prach nebo zbytky v oblasti a aplikovali náplast.

Bazén raději nevypouštějte

U podvodních trhlin se může zdát jako dobrý nápad vypustit bazén, ale této taktice byste se měli vyhnout (pokud to není doporučeno v pokynech ke konkrétní sadě na opravu bazénu). Vypouštění bazénu může často způsobit sklouznutí a pomačkání vložky, což ztěžuje její opravu a opravu svépomocí. Naštěstí je většina sad na opravu bazénu vyrobena tak, aby se používala a přilnula pod vodou. Pomocí ručníku nebo hadru jemně otřete oblast kolem trhliny.

Při práci noste rukavice,

Zdroje: Do It best

Zdroje foto: Freepik.com

 

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 25.07.2024
Reklama
Reklama