Jak aplikovat náplast na fólii v bazénu?

Jak aplikovat náplast na fólii v bazénu?
Jak aplikovat náplast na fólii v bazénu? Pokud používáte sadu na opravu bazénové vložky, budete muset vinyl odříznout s alespoň 5 cm okrajem po stranách trhliny.

Naneste lepidlo

Jakmile máte připravenou dostatečně velkou záplatu na bazénovou fólii, naneste lepidlo na zadní stranu vinylu a ujistěte se, že jste dostatečně pokryli celý zadní povrch náplasti. Je důležité použít velké množství lepidla, aby se do náplasti nedostaly bubliny.

Trhliny nad vodou

V případě trhlin nad vodou vycentrujte náplast přes otvor a pevně zatlačte, abyste vyhladili okraje náplasti. Postupujte směrem ven od středu a zatlačte na všechny strany, abyste vytlačili přebytečné lepidlo. Jednou rukou držte náplast na místě a druhou rukou uhlaďte okraje záplaty bazénové fólie.

Trhliny pod vodou

V případě trhlin pod čarou ponoru se budete muset ponořit pod vodu a umístit náplast na poškozené místo. Je důležité, abyste se ujistili, že je poblíž někdo, kdo vám pomůže, pokud budete potřebovat pomoc. Noste ochranné brýle, které vám pomohou vidět, kam umisťujete záplatu bazénové fólie. Aplikace náplasti je podobný proces jako u záplat nad vodou – náplast pevně přitlačte a vyhlaďte okraje od středu směrem ven.

Umístění náplasti

Ujistěte se, že jste náplast nalepili pevně a rychle přes trhlinu. Příliš pomalá práce může způsobit zvrásnění nebo roztržení náplasti, což vede k dalšímu poškození. Vyhlaďte všechny vzduchové bubliny, a pokud je to možné, vyvíjejte na zalepení tlak těžkým předmětem po dobu 24 hodin.

Nechte bazénovou fólii zaschnout

Může to znít divně nechat náplast zaschnout, když pracujete pod vodou, ale obecně byste jí měli dát 24 hodin na zatuhnutí s úplným vytvrzením. To znamená vyhnout se používání bazénu. Při opravách nad vodou udržujte oblast suchou, zatímco náplast tuhne. Okraje by měly být pevně přilepeny, když náplast zkontrolujete po 24 hodinách. Pokud si všimnete, že se okraje odlupují nebo kroutí, je nejlepší náplast jemně odstranit a proces zopakovat s druhou náplastí. Pokud vaše sada na opravu bazénu doporučuje před opravou bazén vypustit, bude nutné před opětovným naplněním bazénu počkat, až bude záplata zcela zafixována.

Udržování bazénové fólie v dobrém stavu

Jakmile záplata bazénové fólie zaschne, můžete bazén opět bezpečně užívat, stejně jako předtím. Je důležité si uvědomit, že záplaty bazénové fólie nevydrží věčně. Je pravděpodobné, že budete muset náplast po pár letech vyměnit, abyste zabránili opětovnému výskytu úniku. Pravidelně náplast kontrolujte, abyste se ujistili, že je stále v dobrém stavu. I když potřebujete zakoupit další sadu pro záplatování bazénu, je to mnohem levnější než nákup nové bazénové fólie.

Zdroje: Do It best

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 27.07.2024
Reklama
Reklama