Bude vaše pračka po přestěhování fungovat?

Bude vaše pračka po přestěhování fungovat?
Bude vaše pračka po přestěhování fungovat? Stěhujete se? Možná máte strach, jestli pračka bude na novém místě fungovat, jestli se vám vejde do prostor. Pojďme si objasnit, jak na to.

Odstraňte přepravní šrouby

Když pračku přestěhujete, než cokoli uděláte, ujistěte se, že jste odstranili přepravní šrouby. Jedná se o šrouby na zadním panelu, které udržují buben uzamčený, když se pračka pohybuje. Pokud váš stroj vibruje nebo neběží správně a tyto jsou stále na svém místě, je to z tohoto důvodu. Pokud byly šrouby odstraněny a stále nefunguje, může to být problém s instalací. Důležité je, prostudovat, jak pračku správně nainstalovat.  Za zmínku také stojí, že problém nemusí mít nic společného se stěhováním.

Moje pračka se nevypne

Pokud se po přestěhování napájení pračky nevypne, může být vadné tlačítko pohotovostního režimu. Pokud se však mycí cykly nezastaví a místo toho pokračují po každém odstředění, pak je to pravděpodobně způsobeno časovačem nebo ovládací deskou. Časovač bude stroji signalizovat, kdy se má přejít do další fáze cyklu, zatímco řídicí deska bude indikovat, jaký program se má použít. Pokud je některý z nich poškozen nebo opotřebován, může stroj pokračovat v chodu, dokud nebude ručně zastaven. Obě části lze vyměnit, ale ty druhé by měl provést odborník. Pokud je čerpadlo nebo odtok ucpaný, a tím se zastaví odstraňování přebytečné vody, stroj bude také pokračovat v chodu – nepůjde do rotace nebo dokončení, dokud nebude voda vypuštěna. Než zaplatíte za výjezd, zkontrolujte, zda v obou nejsou překážky.

Když se pračka nevejde

Většina praček s předním plněním je navržena ve standardních rozměrech 85 cm na výšku a 59,5 až 60 cm na šířku. A většina kuchyňských skříněk je také navržena tak, aby se přizpůsobila této velikosti. Pokud se vám však nedaří umístit stroj pod pracovní desku, můžete zkusit snížit nastavitelné nožičky pračky, abyste získali několik centimetrů navíc.

Zdroje: Which

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 18.08.2024
Reklama
Reklama