Hloubkové čištění toalety

Hloubkové čištění toalety
Hloubkové čištění toalety. Otřete toaletu vlhkou houbou. Může být praktické opláchnout vaši toaletu horkou vodou. Když budete čistit zbytek toalety, vsákne se, uvolní špínu a nečistoty.

Naneste dovnitř mísy čisticí prostředek na toalety

Navlhčete houbu horkou vodou a otřete s ní nádrž, víko, sedátko, podstavec a vnější část mísy vaší toalety. Často to bude stačit k úplnému odstranění špíny bez potřeby zvláštních čisticích prostředků. Speciálně vytvořené čisticí prostředky na toalety vám mohou pomoci odstranit skvrny, obroučky a usazeniny minerálů ve vaší toaletě. Nastříkejte nebo nakapejte čisticí prostředek na vnitřní okraj mísy a do vody. Je důležité nanést čisticí prostředek na vnitřek okraje mísy – tato oblast je často opomíjena, což může vést k hrubým hnědým usazeninám minerálů podél okraje. Použijte čisticí prostředek podle instrukcí. Mnoho čisticích prostředků funguje nejlépe, když je necháte působit v míse. Pokud je to tak, dejte si před dalším krokem krátkou přestávku.

Vydrhněte mísu štětkou na toaletu

Pomocí štětky na toaletu s pevnými štětinami pečlivě vydrhněte celou mísu toalety a věnujte zvláštní pozornost všem skvrnám od minerálů, které se mohou nahromadit podél hladiny vody a na zadní straně mísy. Čím pečlivěji (a pevněji) vydrhnete mísu, tím čistší bude. Dostaňte z vašeho čisticího prostředku na toalety co nejvíc – protože se nahromadil ve vodě vespod mísy, namočte do ní několikrát štětku, abyste si vytvořili pěnu, která dodá drhnutí extra čisticí sílu.

Spláchněte toaletu

Spláchnutím vypláchne mísu toalety a štětku. Pokračujte v drhnutí, když z toalety teče voda, protože pohyb vody nemusí stačit k vypláchnutí veškeré špíny. Pokud některé skvrny odolávají, opakujte cyklus nanesení čisticího prostředku na toalety, nechejte ho chvíli působit, pokud je to třeba, pak opět mísu vydrhněte a spláchněte, dokud skvrnu neodstraníte.

Vyčistěte zbytek toalety dezinfekčním čisticím prostředkem

Potom, co vyčistíte mísu, byste měli vyčistit zbytek toalety, i když není tak špinavý. Až budete hotovi, nejen že vaše toaleta bude mít krásný rovnoměrný lesk – také bude bez škodlivých bakterií. Použijte rozprašovač s "víceúčelovým" nebo "koupelnovým" dezinfekčním čisticím prostředkem a poprašte celou toaletu. Ujistěte se, že pokryjete horní i spodní stranu prkýnka a celý vnějšek mísy, včetně podstavce. Zapracujte a setřete čisticí prostředek jemným tlakem pomocí hadříku nebo papírové utěrky.

Pečlivě vyčistěte splachovadlo

Je třeba, aby splachovadlo bylo čisté, protože se ho dotýkáte pokaždé, když použijete toaletu. Pokud je to rodiště bakterií, po spláchnutí budou ty bakterie na vašich prstech! Ujistěte se, že splachovadlo pokryjete pořádnou vrstvou dezinfekčního spreje. Přenos bakterií ze splachovadla je pravděpodobnější než z jakékoliv jiné části toalety, takže ho vyčistěte opravdu dobře.

Zdroje: wikiHow, The Spruce, Martha Stewart

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 17.09.2024
Reklama
Reklama