Podzimní výzdoba v nečekaných podobách

Podzimní výzdoba v nečekaných podobách
Podzimní výzdoba v nečekaných podobách. Nemusí jít jenom o tradiční dýně na Halloween. V tomto ročním období můžete ozvláštnit byt výzdobou na nečekaném místě nebo nečekaným barevným tónem.

Dejte dekorace na netradiční místa

Vaše římsa je vynikajícím prostorem pro vytváření opravdu krásných dekoračních prvků. Samozřejmě se můžete inspirovat v přírodě a pracovat s rostlinami v podzimních barvách a s podzimními květinami. Nebojte se vybrat sušená aranžmá, která lze po sezóně pečlivě zabalit a znovu použít nebo dokonce znovu použít s přidáním čerstvých květin. Ovšem někdy může být římsa, stůl nebo skříňka pro umístění dekorace trochu fádní. Aranžmá můžete postavit někam, kde by je nikdo nečekal – třeba na botník do předsíně, poličku v koupelně nebo na toaletu. Přidejte zajímavé svíčky netradičních tvarů. Můžete do aranžmá doplnit také rodinné fotografie. Nebojte se vytvořit odvážnou dekoraci s osobním nádechem a dát ji na neobvyklé místo.

Vsaďte na zářivou ostrou červeň

V chladné nebo neutrální místnosti – nebo jednoduše v té, kde se chcete cítit tepleji a přívětivěji – budou červené tóny letos na podzim skvělým doplňkem. Červená se v poslední době stala trvale populární – a je to velmi stimulující odstín. V barevné paletě také představuje okamžik, kdy jste na vrcholu a máte nejvíce energie. Připadá vám moc ostrá? Podle odborníků nádech červené pomůže vylepšit každou místnost, a to nejenom na podzim. Doplňky a prvky jako jsou vázy, osvětlení nebo polštáře, odvedou skvělou práci, nebo můžete být odvážnější a vymalovat na červeno skříňku.

Udělejte si stěnu z uměleckých děl

Galerie obrazů na stěně s mnoha nesourodými rámy a uměleckými díly vůbec nemusí působit přeplněně a chaoticky. Naopak je dokonalým receptem na podzimní výzdobu. Vytvořte se svým uměleckým dílem jemné podzimní barevné schéma a dodejte každé místnosti ve vašem domě sofistikovanou eleganci a rafinovanost. Výměna nástěnných obrazů je snadná sezónní aktualizace, kterou lze provést i bez nových nákupů, protože můžete kombinovat různé kusy z celého domova a stát se kurátorem své vlastní výstavy. Umění tónované do sépiové a vintage je oblíbené a dá se zkombinovat s mnoha odstíny – klidně můžete být v tomto ohledu odvážní.

Zdroje: Homes and Gardens, Country Living, Southern Living, House and Garden

Zdroje foto: Freepik.com

 

 

 

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 18.10.2024
Reklama
Reklama