Když se nedaří opravit zatékající střechu

Když se nedaří opravit zatékající střechu
Když se nedaří opravit zatékající střechu. Jak se zachovat, pokud vám střechou zatéká do domu? Je důležité podniknout potřebné kroky okamžitě.  

Použijte plachtu

Dejte na střechu plachtu a použijte upevňovací prvky k jejímu přibití. Pokud se vám z nějakého důvodu nedaří hned opravit zatékající střechu, je plachta další nejlepší volbou. Zakryjte problémovou oblast plachtou, když je střecha dostatečně bezpečná pro lezení. Někdy je těžké najít problémové oblasti. Pokud máte potíže, pokuste se určit oblast podle toho, kde je únik. Použijte plachtu, která je alespoň šest milimetrů silná a sahá problémovou oblast s dostatečným přesahem. Máte-li šikmou střechu, přehoďte ji přes vrchol. Pokud je vrchol střechy příliš daleko, zastrčte plachtu pod tašky a pomocí střešních hřebíků připevněte plachtu na místě a zabraňte vniknutí vody pod plachtu. Tímto způsobem poskytnete dostatečnou ochranu zajistíte pokrytí oblasti.

Pořizujte fotografie pro dokumentaci pojišťovně

Zdokumentování škod se vám bude hodit při podávání žádosti o náhradu škody, je-li dům pojištěný na tyto události. Nepodceňujte focení a dokumentaci. Ukazuje nejen závažnost poškození střechy, ale také další předměty, které byly ohroženy. Pokud vám zatékání střechy zničilo televizi, počítač, nábytek, ložní prádlo nebo kuchyň, zdokumentujte to. Vaše pojištění by vám mohlo potenciálně uhradit opravu střechy a pořízení nových věcí výměnou za staré.

Zavolejte profesionální pokrývačskou firmu

Pustit se do projektu opravy střechy se zručnému kutilovi nemusí zdát jako velký problém, ale některé zdroje úniků vody mohou zůstat bez povšimnutí a později způsobit větší škody. Zatékající střecha je velký problém, takže je nejlepší zavolat profesionály. Čím déle budete čekat, tím horší problém může vzniknout. Pro zvládnutí situace můžete udělat jen tolik, takže ji možná bude potřeba napravit, než znovu nasněží nebo zaprší. Profesionální pokrývači mohou opravit poškozené místo střechy  posoudit další místa na vaší střeše, která mohou vyžadovat opravu nebo rekonstrukci.

Provádějte pravidelnou údržbu střechy

Poté, co je střecha opravena a věci se vrátí do normálu, je třeba provádět pravidelně běžnou údržbu střechy, abyste zabránili zatékání v budoucnu. Vaše střecha se hodně opotřebovává a je vystavena drsným vnějším vlivům. Běžná údržba střechy zahrnuje:

  • Kontrolu, zda stromy nemohly vyrůst příliš blízko vaší střechy, a pokud ano, ořezat větve.
  • Zajištění toho, aby se okapy a svody nezanesly listím nebo jinými nečistotami. Voda musí z okapů odtékat.
  • Kontrolu, zda nedošlo k poškození po nepříznivém počasí. Mohou být uvolněné nebo chybějící tašky nebo vzniknout prostupy, které by mohly způsobit netěsnost.
  • Hledání jakýchkoliv prasklin v komíně nebo ve střešních větracích otvorech, zejména ve větracích šachtách. (Tip: Tmel nebo dehet lze aplikovat na malé praskliny pro dočasnou opravu.)
  • Lokalizaci a výměnu zvlněných nebo štípaných tašek.

Povětrnostní podmínky, jako je déšť, sníh a krupobití tašky časem mohou poškodit. Zajistěte, aby váš dům zůstal v dobrém stavu správnou údržbou střechy.

Zdroje: Above Roofing, Forbes, Bill Ragan Roofing, Todays Homeowner

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 19.10.2024
Reklama
Reklama