Co dělat, když pračka nevypíná a nezapíná?

Co dělat, když pračka nevypíná a nezapíná?
Co dělat, když pračka nevypíná a nezapíná? Když se pračka nezapne, první věcí, kterou je třeba zkontrolovat, je připojení a zásuvka. Je zapojena do zásuvky? Vypadá zásuvka poškozeně?

Moje pračka se nezapne

Vaše pračka je poměrně složitý mechanismus. Proto se mohou vyskytnout různé problémy s pračkou. K otázkám v úvodu přibývá ještě: Může jiný spotřebič napájet ze stejné zásuvky? Nemusí se jednat o závadu na pračce. Jakmile se ujistíte, že problém není v dodávce elektřiny, zkontrolujte pohotovostní vypínač na stroji. Stlačuje se normálně? V jaké zůstává poloze? Vypadá rozbitě? Pokud ano, výměna hlavního vypínače by mohla stačit.

Když je na vině západka dveří

Pokud je panel displeje rozsvícený a vy můžete vybrat program, ale cykly se nespustí, může být na vině západka dveří. Tato západka signalizuje blokování, a tedy i stroji, že je bezpečné přejít k dalšímu cyklu. Pokud se opotřebovala nebo zlomila, pračka nebude pokračovat v praní. Můžete se pokusit to opravit sami, ale pokud nemáte zájem o kutilství, zavolejte raději odborníka.

Problém blokování dveří

Dalším mechanickým problémem, který by mohl být na vině, je blokování dveří. Nejedná se o pružinu, která zaklapne dveře, ale o elektrický mechanismus dále uvnitř, který udržuje dveře zavřené, zatímco probíhá praní. Diagnostika a náhrada může být složitá, proto stojí za to zavolat odborníka.

Když jsou problémy se zásuvkou na prací prostředek

Zásuvky na prací prostředky jsou náchylné k usazování plísní, zbytků čisticího prostředku a v extrémních případech i černých usazenin. Kromě toho, že to vypadá nepříjemně, pokud se nahromadí, může zabránit tomu, aby se prací prostředek vypral do pračky a voda se dostala do bubnu. Většinu problémů se zásuvkami na prací prostředky lze vyřešit jejich dobrým vyčištěním a výrobci doporučují, abyste to dělali pravidelně. Pokud je vaše zásuvka na prací prostředek skutečně rozbitá, můžete si u výrobce zakoupit náhradní.

Jak vyčistit zásuvku

Vyjměte zásuvku úplně z pračky a poté v rukavicích použijte vlažnou vodu a prostředek na mytí nádobí, abyste ji dobře vydrhli. Budete také chtít vyčistit mezeru v místě, kde je zásuvka umístěna v pračce, přičemž zvláštní pozornost věnujte otvorům v horní části. Vyplatí se také provést servisní praní na pračce, což znamená spuštění velmi horkého praní nebo speciálního programu – podrobnosti najdete v příručce. Pokud to budete dělat jednou za měsíc, pomůže to udržet špínu na uzdě. Jedinou nevýhodou je, že praní při vysokých teplotách je nákladnější. Je velmi důležité nezapomínat na údržbu pračky

Zdroje: Which

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 23.08.2024
Reklama
Reklama