Trendy v úklidu domova

Trendy v úklidu domova
Trendy v úklidu domova. Nebaví vás úklid? Pokud se inspirujete současnými trendy, které vám ho pomohou urychlit a zlepšit, možná brzy změníte názor.  

Nové technologie

Od robotických vysavačů až po inteligentní filtraci vzduchu v interiéru, moderní technologie přinášejí změny ve světě úklidu. Díky inovacím v odstraňování mikročástic a alergenů z vnitřního klimatu a inteligentním systémům v mapování domácností, jsou tyto nástroje neocenitelné (a šetří čas) pro udržení čistého a zdravého domova. Tyto technologie budou stále dostupnější, protože na trh budou přicházet nové produkty.

Techniky ze staré školy

Klasické úklidové prostředky jsou populární z nějakého důvodu. Jsme svědky oživení starých čisticích technik, které obstály ve zkoušce času. Vezměte si například jedlou sodu a ocet – tyto dvě skromné ingredience si snadno poradí se vším od odolných skvrn až po neobvyklé pachy. Někdy stačí trocha práce s levnými a běžně dostupnými ingrediencemi, aby byl váš prostor zářivě čistý.

Nadšení z mikrovlákna

Pokud jste ještě nenaskočili do rozjetého vlaku tkanin z mikrovlákna, nyní je ten správný čas. Vzhledem k tomu, že se každý snaží nějak ušetřit, je opakovaně použitelná alternativa k jednorázovým hadrům, ubrouskům a papírovým ručníkům rozhodně tou správnou cestou. V kombinaci s podivnou schopností zachycovat prach, špínu, a dokonce i bakterie pomocí pouze mýdla a vody, je použití těchto hadříků hračkou. Tyto látky zanechají váš povrch lesklý a šetří vaši peněženku. Bez potřeby agresivních chemikálií jsou tyto nástroje omyvatelné v pračce také udržitelnou volbou pro ekologické čisticí prostředky.

Síla páry

Parní čištění bere svět úklidu útokem, a to z dobrého důvodu. Tato metoda čištění bez chemikálií využívá sílu horké páry k odstranění nečistot a špíny i z těch nejodolnějších povrchů. Parní čištění si poradí se vším od podlah přes pracovní desky až po čalounění, aniž by za sebou zanechalo zbytky chemikálií. Navíc je ekologické a bezpečné pro použití v blízkosti dětí a domácích mazlíčků. Zkrátka úklid může být hračkou.

Zdroje: Makersclean, Well Polished, Martha Stewart

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 15.10.2024
Reklama
Reklama