Co dělat na zahradě v červenci?

Co dělat na zahradě v červenci?
Co dělat na zahradě v červenci? Červenec je ideální vegetační měsíc, dlouhé teplé dny se táhnou až do pozdních večerních hodin. Můžete vysít spoustu zeleniny i květin.

Zavlažovací systém se vyplatí

Se zeleninovými zahradami plnými plodin a záhony budete mít v červenci plné ruce práce se zaléváním, sledováním škůdců a regulaci plevelu. Pokud plánujete dovolenou, investujte do zavlažovacího systému, který se postará o ovoce, květiny a zeleninu během vaší nepřítomnosti.

Květiny k výsevu a pěstování

Červenec je ideální čas na výsev na jaře kvetoucích semen trvalek na příští rok do misek naplněných kvalitním kompostem. Vyzkoušejte orlíčky, lichořeřišnice, vlčí mák, brutnák, měsíček, slunečnice, černucha. Pro květiny, které překlenují mezeru mezi jarem a létem, pěstujte dvouletky, jako je pomněnka, náprstník, sedmikrásky, topolovky, karafiáty a macešky, které pokvetou příští rok.

Přímý výsev venku

Od května do září můžete venku posypat semínka pomněnky, abyste napodobili přirozený proces, který následuje po jarním kvetení. Ideální pro oblasti s polostínem. Vždy myslete na to, že semena po zasetí budou potřebovat dostatek vláhy, aby vyklíčila. Polostín je vhodnější než plné slunce. Pamatujte na to, protože slunce má v červenci velkou sílu, která ne vždy bude k užitku.

Rostlina a zelenina pro vysévání venku

Vyplňte všechny mezery ve vašich záhonech a záhonech voňavými letničkami připravenými na zahradu pro voňavé výstavy v průběhu léta. Zasaďte do záhonů listovou zeleninu, abyste vyplnili všechny mezery vhodnou texturou a barvou. Pro tento účel se hodí rozmanité druhy salátů, abyste měli bohatou úrodu až do pozdního podzimu. Také výsev čekanky se vyplatí. Čekankové puky skvěle zpestří saláty. Kromě toho můžete zkusit mrkev, červenou řepu, černou ředkev, brokolici, fazolky, ředkvičky, špenát nebo mangold či bazalka. Nastartovat můžete zimní výsevy kadeřávku, růžičkové kapusty nebo pórku. Totéž platí pro zelí. Když ho teď vysejete, trefíte správný čas pro podzimní a zimní sklizeň.  Kopr a roketa je další tip pro výsev.

Zdroje: Thompson a Morgan

Zdroje foto: Freepik.com

 



autor: Helena Stejskalová , Publikováno: 20.07.2024
Reklama
Reklama